Jorden - gangen

Jorden er et snuserum, og er det første du møder, når du træder ind i Snoezelhusets indre.

Gangen i Snoezelhuset fungerer som et snoezelrum på lige fod med de andre rum i huset. Her kommer jorden til udtryk gennem grønne nuancer. Snoezelgangen er et ’aktivt’ rum, hvor du skal røre, slå på tromme, gynge etc. for at opnå stimuli.

Trommebænken

I snoezelgangen står en trommebænk i træ, som du både kan spille og sidde på. Når du sidder på trommen, mens du spiller, kan du mærke vibrationerne fra trommen, der forplanter sig rundt i kroppen. I kan også være flere om at spille på trommen samtidig, som skaber en relation om at lave noget sammen, mens I lytter til de lyde, I frembringer i fællesskab. At trommen er af træ giver afrundede, rare lyde for ørene.

Et spejl der kan trylle

På den ene væg hænger et spejl, hvor du kan fordybe sig i sit spejlbillede, mens du kan røre ved en farvet fiberoptik.

Sjove lyde

På en anden væg i snoezelgangen, hænger en lydvæg med 64 forskellige menneske- og dyrelyde, hvor du selv vælger og kan ændre på lydene. Der er først otte lydindgange og efter, at du har valgt én af de otte indgange, er der yderligere mulighed for at vælge otte andre lyde. 

Gynger

Midt på gangen hænger en pøllegynge og en hængekøje. Når du gynger, får du stimuleret og trænet din balancesans, og hvis du samtidig bruger fødderne til at skubbe dig frem og tilbage med, så styrker og stimulerer du også muskel-ledsansen.